Warning: getimagesize(w/s30298989.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
„Приказка в зелено“ за малките ботевски възпитаници

„Приказка в зелено“ за малките ботевски възпитаници

10
Октомври
2017

       На 9 октомври 2017 г. учениците от начален етап /1. – 4. клас/ на І ОУ „Христо Ботев” присъстваха на урок по екология във връзка с тема, предвидена за часа на класа.

       В актовата зала на ІІІ ОУ „П. Р. Славейков“ и с участието на куклени артисти от пътуващ театър /град Русе/, децата наблюдаваха театралната постановка „Приказка в зелено”. Пиесата бе с екологична тематика и напомни по закачлив начин, че неправилното изхвърляне на отпадъци замърсява природата около нас и кара растенията и животните да страдат. С атрактивни игри малките ученици се превъплътиха в ролята на артисти, като демонстрираха умения за разделно събиране на отпадъци в различни по цвят контейнери, гасиха горски пожар, озеленяваха улица, забавляваха се много с веселите герои от пиесата. Детските етюди бяха аплодирани от публиката.

       Благодарим за възможността учениците от I ОУ да преживеят емоционално правилата за екологично поведение, спазването на които ще ги превърне в културни млади хора извън училище!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ