Warning: getimagesize(w/s93655043.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Отличия за ботевци от международен конкурс

Отличия за ботевци от международен конкурс

Отличия за ботевци от международен конкурс

06
Ноември
2015

            Поредни отличия за ботевски възпитанички донесе Международният конкурс „Аз обичам Черно море“, Несебър 2015 г. В категория „Фотография“ /първа възрастова група –  9-13 години/ Десимира Пламенова Димитрова /VII в клас/ и Александра Огнянова Александрова /VII б клас/ са отличени с второ място. Конкурсът се организира от МОН, Община Несебър, Национален дворец на децата, РИО - Бургас, ОДК - Несебър.

            Фотографиите на Деси и Алекс се отличават с оригиналност и усет към посланието на снимката. И за двете ботевски възпитанички морето е любима тема. Съхраняването на неговата чистота и красота е проблем, който силно ги вълнува. Именно това е и целта на конкурса – да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинени от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

            Желаем на талантливите седмокласнички нови награди от предстоящи инициативи!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ