Warning: getimagesize(w/s10137952.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Да пазим децата на пътя

Да пазим децата на пътя

10
Септември
2015

     Поредна съвместна акция за пътна безопасност проведоха сектор Пътна полиция към ОДП Търговище и IOУ „Христо Ботев“ при входа на града в района на завод „Терем“ (бившия МРК „Хан Крум“) на 09.09.2015г.

      Пътните полицаи, извършващи проверка по широкообхватния  метод (т.нар. холандски метод), работиха в екип с ученици от VII Б клас (Александра Петрова, Анна-Мария, Джулия и Нели), които раздаваха на водачите листовки – призив за спазване на ЗДвП. За децата прекият контакт с участниците в движението и пътните полицаи бе запомнящ се пример за отговорно отношение към безопасността на движението.

     Десетте основни правила за безопасно шофиране целят да припомнят на водачите дни преди началото на новата учебна година, че трябва да са особено внимателни за децата, които сега усвояват знания и навици за безопасно движение.

     Крайна цел на поредната кампания с акцент безопасността на децата на пътя е да намали значително ПТП с участието на подрастващи.

                                                                                                 Ст.Тенчев