Петокласничка с награда на Община Търговище

Петокласничка с награда на Община Търговище

Петокласничка с награда на Община Търговище

20
Май
2019

На 16 април 2019 г. бяха отчетени резултатите от Шести национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“, чийто организатор е ЦПЛР – ОДК гр. Търговище. Конкурсът е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците през учебната 2018/2019 година. Официалната церемония по награждаване на лауреатите се проведе в зала 74 на Община Търговище.

            За първи път в най-новата история на престижната инициатива ученичка от нашия град получи Специалната награда на кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров. Събитието беше открито с връчване на значимото отличие. То стана притежание на ботевска възпитаничка – Сандра Радева /V б клас/. Нейното стихотворение „Щастие“ е адмирирано от компетентното жури в направление „Литературно творчество“, втора възрастова група /V - VIII клас/. Творбата е избрана в силна конкуренция с общо 146 произведения на млади автори от страната и чужбина.

            Отличието е поредно признание за талантливото момиче, което наскоро получи награди и от други престижни литературни форуми: Национален конкурс „Писма до себе си“ и IX-ти национален конкурс „България и Китай – древни и уникални цивилизации“.

                Ръководител на успешната ученичка е нейният преподавател по български език и литература Г. Станчева, главен учител в прогимназиален етап.

            Поздравления, ботевци!

 

Галина Станчева, главен учител