26 ботевски възпитаници с отличия от престижен национален конкурс

26 ботевски възпитаници с отличия от престижен национален конкурс

26 ботевски възпитаници с отличия от престижен национален конкурс

29
Май
2019

На 28.05.2019 г. ученици от I ОУ „Христо Ботев“ присъстваха на церемония по награждаване на лауреатите от IX-ти национален конкурс „България и Китай – древни и уникални цивилизации“ 2019 г. 

            Тя се състоя в Институт „Конфуций“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, който е организатор на престижната творческа инициатива. Отличените участници получиха сертификати и предметни награди за изявата в едно интересно предизвикателство, което обогати познанията им за екзотичната китайска култура. Събитието бе отразено от фоторепортери на агенция „Синхуа“ и родни медии.

            Творбите на ботевци се състезаваха с над 200 произведения от цялата страна. В рамките на силната конкуренция те заслужиха най-много награди – 26 ученици от начален и прогимназиален етап са отличени от компетентното жури в категориите „Литература“, „Изобразително изкуство“ и „Презентация“. За поредна година възпитаниците на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище се включиха най-масово в конкурса и съвсем заслужено спечелиха най-голям брой отличия!

            Ръководители на наградените ученици са: Г. Станчева, Ц. Куюмджиева, К. Милева, Д. Димитрова, В. Петрова, Ем. Димитрова, В. Таскова.

            Поздравления за всички ученици и учители!