„Ботев“ търси талант“ 2019

„Ботев“ търси талант“ 2019

01
Юни
2019

На 31 май 2019 г., в концертна зала на ЦМДИ – Търговище, се проведе седмото издание на училищния фестивал „Ботев“ търси талант“. То беше специално, защото за първи път бе посветено на дълготрайното ни и успешно партньорство с една творческа обществена институция – Младежки дом град Търговище! 
Фестивалът се състоя в последния учебен ден за учениците от начален етап, на прага на дългоочакваната лятна ваканция. Преди неговото начало, в тържествена обстановка, четвъртокласниците получиха своите удостоверения за завършен начален етап на основно образование. Атмосферата бе вълнуваща и малко носталгична поради раздялата с любимите класни ръководители.
Сцената на фестивала се озари от емоционални изпълнения на ботевски възпитаници от начален и прогимназиален етап, които пресъздадоха гордото усещане, че са част от една малка, но горда нация, скъпи спомени за първите стъпки в учебното заведение и прекрасни мечти за бъдещето. Гостите в концертната зала станаха свидетели на вокални и танцови изпълнения от съвременни жанрове,  както и на фолклорни песни. Много аплодисменти получиха съчетанията в най-обичаните спортове – художествена и спортна гимнастика. 
Реализацията на фестивала беше дело на Ив. Захариева, ст. учител по музика, а сценария подготви Г. Станчева, гл. учител в прогимназиален етап. Изказваме сърдечна  благодарност към Школа за модерен балет „Вега“ с ръководител М. Савова, Балетна формация „Търговище“ с ръководител С. Стойчева и солистите от ДФА „Шарено герданче“ с ръководител Св. Стаменова, за прекрасните изпълнения, които ни подариха! Водеща на концерта беше Ивон-Мари Господинова, ученичка от V в клас, която се справи прекрасно със своята роля.
Фестивалът завърши с поздравително слово на г-н Д. Алексиев, директор на I ОУ „Христо Ботев“. От сцената прозвуча посланието, превърнало се в своеобразно мото за ботевската общност: „Пази ботевския дух в сърцето си!“.

Галина Станчева, главен учител