Отново „синьо“ лято в Балчик

Отново „синьо“ лято в Балчик

09
Юли
2019

           В периода 4 - 9 юли 2019 г. ученици от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище, участници във фанфарния оркестър и носители на общински и национални награди, прекараха незабравими дни на морския бряг в красивия Балчик. Инициативата се реализира със съдействието на Община Търговище, с цел поощрение на талантливи млади хора, за които се предоставя възможност да използват изцяло обновената общинска почивна база.

            Ботевски възпитаници от V а, г клас, VI в клас и VII в, г клас се наслаждаваха на заслужената награда. Ръководители на отличените ученици бяха Т. Христова и П. Велиславов, ст. учители в групи ЦОУД.

            Дните край морето винаги са изпълнени с позитивни емоции. Ученици и учители се радваха на дългоочаквания отдих. Заедно разгледаха и местни забележителности с европейска значимост – Университетската ботаническа градина и Архитектурно-парковия комплекс „Двореца“.

            Балчишките прохладни вечери в красивото градче бяха посветени на дълги разходки по крайбрежната алея, придружени с вълнуващи фотоси за спомен от чудесното преживяване!

            За седмокласниците на лагера в Балчик това бе последното морско лято в компанията на ботевци, защото те вече се разделят с първото училище. В една от вечерите край морския бряг си припомниха мотото на ботевската общност: „Ботевци завинаги!“, защото знаят, че най-важният урок, научен тук, е уважението към учебното заведение и първите учители, към хората, преподаващи най-смислените житейски уроци – за подкрепата, приятелството, труда и благодарността!

Галина Станчева, главен учител