Ботевски възпитаник с отличие от международен конкурс

Ботевски възпитаник с отличие от международен конкурс

Ботевски възпитаник с отличие от международен конкурс

16
Януари
2020

 

            Международният конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР с партньорството на МОН и Националния дворец на децата, под егидата на Секретариата към Съвета на Европа.

            Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на учениците за бедствията в световен мащаб, за рисковете от бедствия и за начините на поведение при тях; да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя; да се възпитат съпричастие и желание за участие в доброволческа дейност; да се насърчи развитието на творческите заложби у учениците.  

            Иво Райнов от V а клас е класиран на първо място в първа възрастова група, първа категория участници в областния етап от Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ - 2019 г. Наградата му се връчва от РУО – Търговище и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Търговище. Рисунката на Иво е оценена по достойнство от компетентното жури, защото наистина е въздействаща и провокираща размисъл по сериозната проблематика за бедствията и природните стихии.

            Поздравяваме талантливия млад художник и му пожелаваме успех в бъдещи творчески начинания!

Галина Станчева, главен учител