Ботевци пред музикално предизвикателство

Ботевци пред музикално предизвикателство

30
Януари
2020

На 24. януари 2020 г., за първи път в училищната история, ботевски възпитаници се включиха в Национално състезание по музика – музикална игра „Ключът на музиката“. То се организира от МОН и се провежда в три кръга.

            Инициативата е състезание за ученици от IV, V, VI, VII и Х клас. Тя дава възможност за демонстриране на знания и умения, придобити в обучението по учебния предмет. Създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда.

            Трима ботевски възпитаници се включиха в общинския кръг от състезанието и се представиха чудесно, класирайки се за областния кръг. Това са: Владимир Петков – VI б клас, Ния Гьокова - VI г клас и Йоана Мурадян – VII в клас.

            В продължение на няколко месеца учениците се подготвяха старателно за участието в музикалния формат, като ценни съвети и напътствия им даваше техният ръководител – г-жа Ивелина Захариева, ст. учител по музика. Децата, притежаващи задълбочени музикални познания и усет, работиха върху тестове и звукови файлове. Те свирят на музикални инструменти и имат широка култура в областта на изкуството.

            Усилията на талантливите ботевци се увенчаха с успех. Поздравяваме Влади, Ния и Йоана и им желаем късмет в следващия етап от състезанието!

Галина Станчева, главен учител