П Р И З И В

П Р И З И В

13
Февруари
2020

П Р И З И В

Скъпи родители,

            Намираме се в навечерието на Деня на розовата фланелка, който всяка година се отбелязва в последната сряда на месец февруари. Традиционно ботевската общност участва в събитието чрез различни училищни инициативи.

         По предложение на Педагогическия съвет, Училищния ученически съвет, Обществения съвет и Училищното настоятелство, тази година решихме да вплетем Деня на розовата фланелка в благотворителната кампания на Национален клуб ЮНЕСКО България, свързана с изграждане на защитено жилище за майки и деца, пострадали от домашно насилие.

         Нашата общност прегръща тази хуманна идея, защото тревожната статистика сочи, че всяка трета жена в България е жертва на домашно насилие. Присъединяваме се към апела на кампанията: „Изправи се! Ти не си сама!“. С дейностите, които ще реализираме, очакваме да засилим чувствителността на младите хора към сериозния проблем!

         Благотворителната акция ще протече в периода 26.02. - 08.03.2020 г., като във фоайето на учебното заведение ще бъде поставена кутия за събиране на даренията.

         Благодарим Ви за проявената съпричастност!