Предизвикателството „дистанционно обучение“

Предизвикателството „дистанционно обучение“

23
Март
2020

 

         Измина първата седмица от новото и много сериозно предизвикателство, пред което е изправена българската образователна система в периода на извънредното положение, обявено на 13. март 2020 г., във връзка с пандемията от COVID-19.

         За всички нас – учители, ученици и родители – ситуацията е напрегната и изключително отговорна, НО и сплотяваща, защото подкрепата помежду ни през изтеклите дни дава повод за успокоение, че и с това предизвикателство ще се справим. ЗАЕДНО!

         В първия ден от астрономическата пролет решихме да влеем свеж и обнадеждаващ полъх, като Ви покажем интересни моменти от учебната подготовка на ботевски възпитаници от начален етап при домашни условия. И понеже сме убедени, че „на всеки ден трябва да се гледа като на един малък живот“ /М. Горки/, публикуваме фотоси, разкриващи как нашите ученици, във видимо добро настроение, учат, използвайки широките възможности на електронната среда. С помощта на учителите и родителите децата усвояват нови знания и развиват умения чрез  богатите ресурси на образователните платформи.

          Ето, че и ученето от разстояние може да бъде интригуващо и забавно, полезно и мотивиращо… То развива нови навици и компетентности не само у младите хора. Разширява интелектуалния потенциал и на учители, и на родители. Дава нов поглед към ВЗАИМНИТЕ НИ ОТГОВОРНОСТИ.

         Най-важното обаче в тази нетипична за всички нас ситуация е, че продължаваме да доказваме: И СЕГА МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ! И то –  твърде успешно! Защото „недоволството към педагогическата дейност започва там, където свършва любовта към децата!“ /позволявам си да цитирам ботевски преподавател/.

         Останете вкъщи! Бъдете здрави!

Галина Станчева, главен учител