Успехи за ботевски възпитаници на Националната олимпиада по гражданско образование

Успехи за ботевски възпитаници на Националната олимпиада по гражданско образование

Успехи за ботевски възпитаници на Националната олимпиада по гражданско образование

05
Май
2020

В ситуация на извънредно положение нашите възпитаници не спират да ни радват и да дават повод за гордост!

Сандра Радева, VI б клас, и Виктор Попов, VII б клас, се класираха за националния кръг на Олимпиадата по гражданско образование. Проектите на децата бяха високо оценени и единият е класиран на почетното трето място. Важно е да отбележим, че това са единствените два проекта от област Търговище във всички възрастови групи, които са класирани на национален кръг, и те са на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище. Техни ръководители са г-жа Катерина Милева, ст. учител, и г-жа Радостина Радева, учител в прогимназиален етап – един успешен тандем, показващ много добра екипна работа.

 В продължение на повече от шест месеца децата, заедно с техните ръководители, неуморно работиха и развиваха идеите си. Бяха осъществени много дейности, които допринесоха не само за развитието на авторите, но и на всички наши ученици.

Проектът на Сандра Радева беше свързан с фалшивите новини и медийната грамотност сред връстниците й. Темата е изключително актуална в днешно време и е много полезна за децата – те да могат да разпознават видовете медии, тяхното въздействие и как да не попадат в капана на мними автори.

Виктор имаше идея да популяризира носенето на униформи сред своите съученици и цялата общественост. Той направи Фейсбук страница, в която всеки да може да споделя мнения, препоръки, а дори и да продаде своята умаляла униформа. Проведени бяха и много инициативи, свързани с униформите, и смело можем да кажем, че неговите идеи сработиха и бяха високо оценени.

 Благодарим ви, мили деца!

Дерзайте, сбъдвайте мечти и продължавайте да бъдете все така отговорни, трудолюбиви, истински!

Радостина Радева, учител по английски език