Карантинирана паралелка в Първо ОУ "Христо Ботев" - Търговище

Карантинирана паралелка в Първо ОУ "Христо Ботев" - Търговище

Карантинирана паралелка в Първо ОУ "Христо Ботев" - Търговище

30
Септември
2020

Уважаеми родители,

          На 29.09.20 г. в Първо ОУ „Христо Ботев“ – Търговище е установен случай на COVID - 19 на ученик от VI г клас, чийто тест е положителен.

Ученикът е карантиниран на 24.09.20 г., а паралелката – от 29.09.20 г. до 06.10.20 г. включително. Към настоящия момент всички ученици от VI г клас се чувстват добре.

След направено запитване до РЗИ – Търговище, относно ученици в роднинска връзка с карантинираните ученици от VI г клас, е отговорено, че не се налага поставяне под карантина на другите ученици.

В класната стая на VI г клас е извършена крайна дезинфикция на всички повърхности и предмети, непосредствено след напускане на сградата от страна на учениците. Същата е извършена на всички общи помещения – коридори, тоалетни, фоайе. Стриктно се спазват задължителните противоепидемични мерки за недопускане разпространението на COVID - 19 в Първо ОУ „Христо Ботев“ – Търговище.

Към настоящия момент в учебното заведение са поставени под карантина още четирима ученици – по един от от IV, V, VI и VII клас, които са контактни с родител, дал положителен тест за COVID - 19.

                                                                               С уважение: Ръководството на Първо ОУ „Христо Ботев“