Ботевци – шампиони по футбол

Ботевци – шампиони по футбол

20
Октомври
2020

В периода 12.10. - 19.10.20 г. се проведе Градското първенство по футбол за ученици V - VII клас, етап от Ученическите игри.

В състезанието взеха участие отборите на I СУ „Св. Седмочисленици“, III ОУ „П. Р. Славейков“, IV ОУ „Иван Вазов“ и I ОУ „Христо Ботев“. Поради наложена карантина, тимът на IV ОУ се отказа. Останалите отбори проведоха срещи по схемата всеки срещу всеки.

Ботевският отбор победи отбора на I СУ с категоричен резултат 7:0. Така провелата се на 19. октомври среща с III ОУ се превърна в своеобразен финал.

Всички състезатели силно желаеха крайния успех и мачът беше изключително оспорван. След 1:0 през първото полувреме и изравняване на резултата, в началото на второто полувреме ботевци показаха повече воля и спортен хъс, разкриха богатия си потенциал на терена и се поздравиха като победители при резултат 4:1.

За възможностите на момчетата ни говори и фактът, че освен купата, те спечелиха още две индивидуални награди. С плакет за най-добър вратар си тръгна Динчер Лютвиев от VII в клас, а за голмайстор на турнира бе обявен Павел Николов от VII а клас с четири отбелязани гола.

Благодарим на нашите футболисти и техния треньор г-жа Й. Жечева, ст. учител по ФВС, като им желаем толкова добро представяне и на Областното първенство през пролетта!

Галина Станчева, главен учител