По повод Деня на народните будители

По повод Деня на народните будители

По повод Деня на народните будители

31
Октомври
2020

В навечерието на Първи ноември кръжок „Светът и ние“ с ръководител г-жа Ц. Куюмджиева, ст. учител по география и икономика, представи тематична експозиция, която може да бъде видяна в коридора на третия етаж в учебното заведение, пред кабинета по география. Кръжокът функционира в рамките на проект „Подкрепа за успех“.

         Ученици от VI и VII клас подготвиха илюстрации, литературни творби, табла, посветени на един от най-родолюбивите празници в националния исторически календар. Предоставиха от семейните си библиотеки стари издания на възрожденски произведения и българска литературна класика, както и на учебни помагала.

Експонатите в изложбата възкресяват светлия дух на една отминала епоха, пропита с патриотичен пламък, горящ в сърцата на нашите предци. Пресъздадената атмосфера връща към корените на родното, към просветителската дейност на народните будители, към непреходните ценности на знанието, възпитанието в родолюбие и четенето, което носи мъдрост.

         Ученическата експозиция осъществява връзка между светлите личности, чиито портрети се съхраняват в кабинета по география, и съвременните носители на будния дух, сред които са и учителите!

 Галина Станчева, главен учител