137 ГОДИНИ С БОТЕВ В СЪРЦЕТО

137 ГОДИНИ С БОТЕВ В СЪРЦЕТО

06
Януари
2021

173 ГОДИНИ С БОТЕВ В СЪРЦЕТО

На 6-ти януари 2021г. ботевската общност отбелязва  173-тата годишнина от рождението на поета революционер Христо Ботев.
В знак на почит, венец беше поднесен от ученици в IV "б" клас.
При поднасянето му присъстваха детските градини  I ДГ "Веселушко", II ДГ "Осми март" и VIII ДГ "Слънце" - партньори на училището, които също положиха своите букети пред националния герой.
Конкурс "С Ботев в сърцето", по повод годишнината на поета, беше обявен в  Първо ОУ "Христо Ботев" -  рисунка за децата от начален етап и литературен - за по-големите ученици.
В снимков материал Ви показваме част от оригиналните произведения на децата, които изразяват отношението си към великия революционер.
Друг интересен факт, който дълбоко успя да развълнува нашите възпитаници, беше посещението в къщата-музей "Никола Симов" - град Търговище.
Там те успяха да се потопят в дълбините на историятя, от които да черпят вдъхновение.
Участие и в радиопредаване взеха ученици, които рецитираха с гордост слова на Ботев, както и разказаха любопитни факти за неговия живот и творчество.

Национална  програма  "Заедно в грижата за всеки ученик"
Модул "Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с детски учители и учители по учебни предмети от прогимназиален етап "