Изключителен успех в юбилейното издание на Националната олимпиада по български език и литература

Изключителен успех в юбилейното издание на Националната олимпиада по български език и литература

Изключителен успех в юбилейното издание на Националната олимпиада по български език и литература

17
Април
2021

Добрите новини за ботевци следват с поредния впечатляващ успех на национално ниво!

            На 7 март 2021 г. се проведе областният кръг от юбилейното издание на XL-та Национална олимпиада по български език и литература. В прогимназиален етап най-голямо беше предизвикателството за седмокласниците, защото това е Олимпиадата с най-висок праг за класиране сред останалите учебни дисциплини – минимум 90 точки при максимални 100. Форматът е твърде сложен и различен от този на НВО по БЕЛ.

            За областния кръг се класираха четирима ученици от VII клас на I ОУ „Христо Ботев“ – резултат, единствен по рода си в тази съъстезателна група, в сравнение с останалите училища: Катерина Чехларова, VII г клас, Надежда Петкова, Симеон Александров (двамата от VII в клас) и Андреа Дякова, VII б клас.

            Доказателство, че мечтите се сбъдват с труд и отговорност, е постижението на две ботевски възпитанички и изключителното им представяне в Олимпиадата с най-дългогодишни традиции.

            Катерина Христова Чехларова и Надежда Огнянова Петкова записаха имената си сред най-успешните седмокласници от България в първа състезателна група. Нашите участнички имат резултат от 90 точки при максимални 100, като тази година те бяха изправени пред задачата да се справят с доста сериозен и труден формат на тест и отговор на литературен въпрос.

            Постижението на трудолюбивите и обичащи родния език момичета продължава традицията I ОУ „Христо Ботев“ трайно да присъства във финалния етап от Националната олимпиада по БЕЛ.

За престижното представяне Катерина и Надежда целенасочено се подготвяха в група, сформирана по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „УЧЕНИЧЕСКИ ОЛИМПИАДИ И СЪСТЕЗАНИЯ”, МОДУЛ „ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБУЧЕНИЕ НА ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ ЗА УЧАСТИЕ В УЧЕНИЧЕСКИТЕ ОЛИМПИАДИ” 2020 г. Ръководител на проекта е г-жа Галина Станчева, гл. учител в прогимназиален етап.

            Желаем на нашите ученички да продължават да защитават високия авторитет на ботевските постижения в хуманитарната област, защото значимата цел вдъхновява!

На 6. юни 2021 г. ги очаква олимпийският национален кръг, за който талантливите момичета вече се подготвят последователно и старателно.

            Успех, Кате и Наде! Можете много и го доказахте! Гордеем се с вас!