Ботевски отличници на НВО - VII клас

Ботевски отличници на НВО - VII клас

30
Юни
2021

Ботевски отличници на НВО - VII клас

         Към края си е една изключително трудна, но и много успешна учебна година за възпитаниците на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище. Постиженията ни в Национални олимпиади, конкурси и състезания придобиха завършен израз с представянето на седмокласниците на НВО по БЕЛ и математика.

         В учебното заведение има десет ученици с отлични резултати на така наречените „малки матури“. Трима от тях са с бал, не по-малко от 90 точки и на двата изпита: Сандра Радева и Владимир Петков от VII б клас и Катерина Чехларова от VII г клас.

С най-висок бал на НВО по БЕЛ е ученичката, достигнала до три национални кръга от проведените през тази учебна година олимпиади – Сандра Радева, която регистрира впечатляващия резултат от 94.500 точки. Целеустременото момиче има афинитет към различни научни области. Голямата страст на Сандра са книгите, чрез които пътешества във въображаеми светове и опознава както героите, така и себе си.

Вечно усмихнатият Влади Петков пък оглави класацията по математика със сериозния бал от 93.500 точки. Чаровното момче мечтае да стане ветеринарен лекар, защото обичта му към животните е пословична. Грижата на човека към животните и тяхната защита предизвикват истинско вълнение и желание за себераздаване у Влади.

Другият голям победител е крехката, но много трудолюбива и отговорна Катерина Чехларова, която има 92.500 точки по БЕЛ и 91.000 точки по математика. Катето обича родния език, чуждите езици, изобразителното изкуство и е силно заинтригувана от учителската професия. Мечтае един ден да я упражнява.

Останалите ученици с отлични резултати на НВО по БЕЛ са: Алекс Драгиев, Надежда Петкова, Ния Гьокова, Никола Киров, Андреа Дякова, Симеон Александров, Сияна Николаева. Всички те са устремени да покорят различни върхове – не само планински, но и „научни“, и „житейски“! Дерзайте, ботевци!

Поздравления за отличниците и учителите, подготвили възпитаниците си за успешно справяне с огромното предизвикателство „Национално външно оценяване“.

Традицията учебното заведение да показва значими резултати на изпитите, продължава. А ние, ботевските ученици и преподаватели, не спираме да се изправяме пред нови предизвикателства и да мечтаем за бъдещи успехи!

Галина Станчева, главен учител