Ботевци в акции за безопасност на пътя

Ботевци в акции за безопасност на пътя

Ботевци в акции за безопасност на пътя

08
Юли
2021

Ботевци в акции за безопасност на пътя

????Съвместно мероприятие за превенция на пътната безопасност проведоха сектор Пътна полиция към ОДП Търговище и IOУ „Христо Ботев“.
????Инициативата е по повод 29. юни – Националния ден за безопасност на движението по пътищата.
????‍♂️На бул. „Митрополит Андрей“ инсп. Пламен Петков и мл. контрольор Трендафил Деянов спираха автомобили за рутинна проверка, а водачите им получаваха от седмокласници листовки със съвети за разумно шофиране.
????За децата прекият контакт с участниците в движението и с пътните полицаи бе запомнящ се пример за отговорно отношение към спазването на Закона за движение по пътищата.
????Десетте основни съвета за безопасно шофиране, подготвени с участието на ученици от училището, целят да припомнят на водачите дни преди началото на лятната ваканция, че трябва да са особено внимателни за децата, които сега усвояват знания и навици за безопасно движение.
????Малко по-рано през деня в зоната около театъра ученици от IОУ „Христо Ботев“ даваха съвети за правилно поддържане техническата изправност на велосипеда за да се гарантира безопасното му управление.
????Акцията бе част от проявите, организирани от ЦПЛР – Обединен детски комплекс. Всички събития в този ден се проведоха под мотото на кампанията „Пази семейството си на пътя".