ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ

ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ

ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ

15
Септември
2021

ПЪРВО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ”

гр. Търговище

Ул. „Иван Вазов” 2, тел: 6 25 29, e-mail:ou_1_tg@abv.bg

 

 

ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ

от учителите към родителите на учениците

от I ОУ „Христо Ботев“  гр. Търговище

           

Уважаеми родители,

За шеста поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организират кампания по проект, целящ да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия.

Всеки месец  десетки българи - мъже, жени и деца - приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки на пътя. И докато нещастията, причинени от катастрофи, се отчитат като статистика, семейства остават завинаги без своите близки, с ограбени съдби и с болка до края на живота си.

През тази година кампанията „Дни на безопасността на пътя“ се провежда в периода 16.09. – 22.09.2021 г., когато по традиция се провежда Европейската седмица на мобилността. Мотото на кампанията е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

Човешкият живот е нещо безценно, за което си струва да работим активно и да учим на отговорно отношение към пътната безопасност подрастващите.

В света повече от 500 деца ежедневно стават жертви на пътя, докато пътуват към училище, към детските площадки или към дома си.

Влизайки в ролята си на водачи на МПС, на пешеходци или на велосипедисти, нека бъдем внимателни на пътя и да спазваме правилата за безопасно придвижване!

Да запознаваме децата с правилата за движение на пешеходци и водачи на ППС (велосипеди, тротинетки, hoverboard и др.).

Да проверяваме редовно техническата изправност на возилата, с които се движат.

При преминаване през пешеходна пътека задължително да слизат от тях.

Като активни участници в пътното движение, нека даваме пример на подрастващите и да бъдем отговорни към свободата, която ни дава придвижването с автомобил. Съобразената скорост и толерантността към другите участници в движението ще помогнат на нашите семейства да преживеят още много щастливи мигове с най-близките си хора.

От учителската колегия при I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище