Благодарността е магия!

Благодарността е магия!

11
Януари
2022

Днес светът празнува вълшебната дума „благодаря“.

С тематично радиопредаване учениците от I ОУ „Христо Ботев“ отбелязаха 11. януари – Световен ден на думата „БЛАГОДАРЯ“. Инициативата е свързана с успешното партньорство между образователната институция и Сдружение „Асоциация Ная” – Търговище. Подкрепена беше от представители на Училищния ученически съвет. 

Като водещи в училищния радиоефир  се изявиха Силвана Димитрова от VII а клас и Дефне Ахмедова от VII г клас. Те са част от състава на ГЦОУД – VII клас и се включиха в съвместната инициатива, носеща надслова: „Връстници обучават връстници“. Неин организатор е „Асоциация Ная”, а ръководител за учебното заведение е г-жа Т. Христова, ст. учител ЦОУД.

11. януари е прекрасен повод, в който да изразим благодарността си към семейството, учителите, съучениците, приятелите и всеки, който е направил деня ни по-уютен. Думите на благодарност имат магическа сила. Те са способни да стоплят душата и в най-мразовития зимен ден.

„Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции“ (Зиг Зиглър). „Не спестявайте словата и жестовете на благодарност!“ – е посланието на училищното радиопредаване към ботевската общност.

Благодарността е магия, която превръща дните ни в малки, но вдъхновяващи празници. Не ги пропускайте!

Галина Станчева, главен учител