Международният ден на прегръдката

Международният ден на прегръдката

21
Януари
2022

         На 21 януари 2022 г. учениците от ГЦОУД - VII клас отбелязаха Международния ден на прегръдката.

         Инициативата е етап от дейностите, свързани с ефективното партньорство между I ОУ „Христо Ботев“ и Сдружение „Асоциация Ная” – Търговище. Съвместната изява, носеща надслова „Доброволци за „Ная“, бе организирана и осъществена под ръководството на г-жа Т. Христова, ст. учител ЦОУД. Изявята беше подкрепена от представители на Училищния ученически съвет. 

         Учени припомнят, че прегръдките имат положително влияние върху човешкото здраве. Те са от съществено значение за здравословното, социалното, психическото и физическото ни развитие. Помагат за укрепване на имунната система и намаляват нивата на стреса в напрегнатото ежедневие.

         Ботевските възпитаници изработиха специални картички с вълнуващи послания за Училищното ръководство, както и за учителите, които им преподават. Според учениците това са важна част от хората, спечелили признание и уважение за постоянните усилия, посветени на образователната сфера.

         Чрез инициативата седмокласниците показаха как при спазване на противоепидемичните мерки, с осигуряване на необходимата дистанция, но със силно желание може да се отбележи Международният ден на прегръдката.

         Той съвпадна с личния празник на г-н Д. Алексиев, директор на I ОУ „Христо Ботев“, който днес празнува своя рожден ден. Пожелаваме му здраве, щастливи сбъдвания с любимите хора и още много професионални успехи!

Галина Станчева, главен учител