Ботевци отбелязват Освобождението на Търговище

Ботевци отбелязват Освобождението на Търговище

29
Януари
2022

         На 29. януари 2022 г. град Търговище чества 144 години от Освобождението от османско иго. Историята на събитията неизменно напомня за паметта, героизма и жертвоготовността, съпътствали възвръщането на свободата в нашия град през 1878 г.

        Традиционно ботевската общност отбелязва величавата дата. В навечерието на събитието представители на Училищния ученически съвет от VI г клас изработиха тематично табло, поставено в коридора на втория етаж от образователната институция.

        На 28.01.22 г. в ефира на учебното заведение прозвуча радиопредаване, посветено на 144-та годишнина от знаменателното събитие. В ролята на водеща влезе Ивона Камбурова от VII б клас. Инициативата се реализира под ръководството на г-жа Елена Събева, педагогически съветник в I ОУ „Христо Ботев“.

       Днес е 29. януари – денят на търговищката свобода!

       Сега, повече от всякога, е нужно да отстояваме и изпълняваме заветите на нашите предци, за да продължим да бъдем достойни граждани на родното Търговище. Защото общото съзидателно бъдеще би било възможно само чрез възраждане на онези вечни ценности, които се градят върху добротворчеството и споделената обич към нашето Търговище!

      Честит празник, ботевци!

      Честит празник, съграждани!

Галина Станчева, главен учител