ГОДИШНА НАГРАДА за образование и наука на Община Търговище

ГОДИШНА НАГРАДА за образование и наука на Община Търговище

ГОДИШНА НАГРАДА за образование и наука на Община Търговище

24
Май
2021

        На 24. май 2021 г. се състоя традиционната церемония за връчване на Годишните награди на Община Търговище за образование, наука, изкуство и култура. Заради противоепидемичните мерки тя се проведе на открито, на сцената на площад „Свобода“.

        Бяха отличени 18 дейци на просветата и културата, ученици, представители на образователни и културни институции. Наградите са регламентирани в Наредбата за символиката на Община Търговище.

       Гордост за I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище е, че за пореден път има учител, който получи престижната награда като признание за всеотдайност в професията и високи постижения на неговите възпитаници. По повод 24. май, г-жа Румяна Колева, ст. учител в начален етап, бе отличена с Годишна награда за образование и наука на Община Търговище, в направление „Образование“ – „За начален етап на средното образование”.

       Богатият професионален опит на г-жа Колева включва ограмотяване и подготовка на няколко випуска ботевски ученици. За учителя по призвание силна мотивация представлява идеята за обогатяване на детските умения и способности не само в рамките на учебните предмети, но и в състезателна среда.

       Изключително успешна за професионалната биография на Румяна Колева е настоящата учебна година, през която нейни възпитаници регистрират най-значимите постижения в национални олимпиади, състезания и конкурси, провеждани за начален етап на средното образование.

       Поздравяваме г-жа Колева и й желаем здраве и нестихваща обич към благородната професия на учителя!

       В приветствието си по повод празника, д-р Дарин Димитров, кмет на община Търговище, сравни педагогическата общност с „цветята на Търговище“, защото тя дарява учениците с красотата на знанието, превръщайки младостта и устрема в най-великата сила на живота. Д-р Димитров пожела на нашия град да съхрани жизнелюбието и ведростта на слънчевия празничен ден!

      Церемонията на площад „Свобода“ завърши с музикален поздрав от народната певица Мария Чакърдъкова.

 

Галина Станчева, главен учител