Експерти четат на деца любимите си детски книги

Експерти четат на деца любимите си детски книги

21
Април
2022

          По повод Световния ден на книгата и авторското право – 23. април, г-жа Елка Станчева, началник на РУО – Търговище, и експерти по учебните дисциплини влязоха в класните стаи на училищата и детските градини от областта, за да прочетат пасажи от любими детски книги. Целта на кампанията е да се повиши интересът към четенето сред подрастващите.

         Г-н Стефан Станчев, началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“, посети учениците от IV г клас в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище. Класен ръководител на ботевските възпитаници е г-жа Ваня Таскова, ст. учител в начален етап.

         Г-н Станчев сподели с децата емоциите, породени от любимите приказки на Ханс Кристиан Андерсен. По своя инициатива учениците избраха да прочетат по роли предпочитан текст на Мая Дългъчева - "Как се лекува лъвски страх?". Четвъртокласниците показаха забележителна четивна техника и умения за артистична интерпретация на любимото си произведение.

         Началникът на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ подари на IV г клас ценен подарък – книга със световноизвестните Андерсенови приказки, предизвикващи нестихващ интерес и у деца, и у възрастни.

        Четенето е споделяне на различни светове, магически и реални.

        Пътувайте из вълшебни светове чрез книгите!

 

Галина Станчева, главен учител