Успешно бъдеще, ВИПУСК 2022!

Успешно бъдеще, ВИПУСК 2022!

02
Юли
2022

           На 2. юли випуск 2022 затвори своята страница в дълголетната книга на ботевското училище. Той ще остане в историята на учебното заведение със спомена за преодоляването на сериозни трудности в пандемичната ситуация през трите години в прогимназиален етап и в процеса на подготовка за НВО - 7. клас.

          И ето ги днес - красиви, търсещи, искащи, можещи, отговорни, понякога дори безразсъдни в мислите и стремежите си... Но няма как да е по друг начин, защото такива са законите на младостта!

         Представяме Ви моменти от празничното събитие по повод завършването на основно образование. Г-н Р. Куюмджиев, зам.-директор УД, връчи свидетелствата, като 35-те отличници от випуска получиха специални грамоти и книги. Той отправи към седмокласниците вълнуващо послание за смисъла и силата на образованието. Думи, изпълнени с благослов за новите начинания, произнесоха класните ръководители: г-жа Ц. Куюмджиева, г-жа М. Якова, г-н Ст. Тенчев и г-жа Р. Радева.

        Със сигурност ботевските възпитаници дълго ще помнят датата 2. юли 2022 г. - деня на раздялата с толкова много първи неща, обичани и незабравими: училището, учителите, съучениците, класните стаи, коридорите в това според някои "огромно" училище...

       Да, в символичен план то наистина е огромно, защото побира безброй ярки спомени и мечти на едно своеобразно семейство, за което Първо основно училище "Христо Ботев" е втори роден дом, учителите са скъпи приятели, а съучениците - братя и сестри.

      Точно затова вашият дом ще ви чака отново, мили седмокласници! Домът никога не затваря вратите си за обичта, подкрепата и споделеността!

       Желаем ви здраве и успешни случвания в новите учебни заведения, където ще постъпите! Ние, вашите учители, знаем и вярваме, че където и да отидете, ще носите ботевския дух в сърцата си, ще бъдете добрият пример за знания, отношение и съпричастие към ценностите на училищната общност!

       БЪДЕТЕ, БОТЕВЦИ!

 

Галина Станчева, главен учител