Европейската седмица на мобилността

Европейската седмица на мобилността

Европейската седмица на мобилността

21
Септември
2022

Уважаеми водачи,

За поредна година отбелязваме Европейската седмица на мобилността.

В периода от 16 до 22 септември с помощта на различни инициативи се акцентира върху опазване на околната среда чрез отговорно поведение на пътя и извън него. Използването на обществен транспорт и придвижването в градска среда с превозни средства, задвижвани от електрическа енергия или човешка сила, са само част от възможностите да създаваме екологично ориентирано съзнание в гражданите на Европейския съюз.

Мотото на кампанията – „По-добри връзки“, е избрано от Европейската комисия, за да даде нов тласък на общуването между хората след месеци на изолация, забрани и ограничения.

Заедно с това трябва да се погрижим и за безопасността на пътя.

Човешкият живот е нещо безценно, за което си струва да работим активно и да учим на отговорно отношение към пътната безопасност подрастващите.

Управлявайки своите превозни средства или придвижвайки се като пешеходци, нека бъдем внимателни на пътя и да спазваме правилата за безопасност!

Да запознаваме децата с правилата за движение на пешеходци и водачи на ППС (велосипеди, тротинетки, hoverboard и др.)!

Да проверяваме редовно техническата изправност на возилата, с които се движат!

При преминаване през пешеходна пътека задължително да слизат от тях!

Като активни участници в пътното движение, нека даваме пример на подрастващите и да бъдем отговорни към свободата, която ни дава придвижването с ППС. Съобразената скорост и толерантността към другите участници в движението ще помогнат на нашите семейства да преживеят още много щастливи мигове с най-близките си хора.

От учителската колегия при I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище