Ученички от I ОУ „Христо Ботев“ покориха международен конкурс

Ученички от I ОУ „Христо Ботев“ покориха международен конкурс

Ученички от I ОУ „Христо Ботев“ покориха международен конкурс

12
Ноември
2022

          Традиционно възпитаници на учебното заведение участват в Международен конкурс „Аз обичам Черно море“ и печелят призови места в класирането. Интригуващата инициатива се реализира със съдействието на МОН, Община Несебър, Национален дворец на децата и ОДК – Несебър.

          Конкурсът е част от програмата на Община Несебър за отбелязване на 31. октомври – Международен ден на Черно море. Целта на творческото събитие е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинени от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

          В четиринадесетото издание на международния конкурс две ботевски възпитанички оглавиха класирането в два от разделите на творческата изява.

          В раздел „Фотография“, II възрастова група, първо място спечели Зара Хюсеинова от VI г клас. Ръководител на талантливата и амбициозна ученичка е г-жа К. Милева, ст. учител по ИТ. За продуктивния и неуморен екип това е поредно високо постижение в международен конкурс.

          В раздел „Литературно творчество – поезия“, II възрастова група, журито отличи с първа награда Мерве Бедри от V а клас. Трудолюбивото и отговорно момиче даде силна заявка за бъдещи постижения в хуманитарната област. Мерве работи в творчески екип с г-жа Г. Станчева, главен учител в прогимназиален етап.

         Поздравяваме двете ботевски победителки в XIV Международен конкурс „Аз обичам Черно море“ – 2022 и им желаем силата на вдъхновението да бъде верен техен приятел, който открива пътя към нови въздействащи постижения!

        А за пътя на успешните ботевци от начален етап в раздел „Изобразително изкуство“ ще Ви разкажем през следващата седмица.  

 

Галина Станчева, главен учител