ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ о

ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ о

ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ о

19
Ноември
2022

ПРИЗИВ-ОБРЪЩЕНИЕ ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ
от учителите към родителите на учениците 
от I ОУ „Христо Ботев“  гр. Търговище

            
Уважаеми родители,
С резолюция на Асамблеята на ООН от 26. октомври 2005 г. за повишаване безопасността на движението по пътищата, в целия свят се отправя призив към правителствата и международната общественост третата неделя на месец ноември да бъде ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Всеки месец  десетки българи - мъже, жени и деца - приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки на пътя. И докато нещастията, причинени от катастрофи, се отчитат като статистика, семейства остават завинаги без своите близки, с ограбени съдби и с болка до края на живота си.
Предстоящата неделя (20.11.) е повод да си припомним, че човешкият живот е нещо безценно, за което си струва да живеем, работим и отглеждаме нашите деца.
Световният ден в памет на загиналите при пътни злополуки е отрезвяващо напомняне, че катастрофите на пътя са основни причини за смърт при младите хора.
В света повече от 500 деца ежедневно стават жертви на пътя, докато пътуват към училище, към детските площадки или към дома си.
Влизайки в ролята си на водачи на МПС, на пешеходци или на велосипедисти, нека бъдем внимателни на пътя и да спазваме правилата за безопасно придвижване!
Като активни участници в пътното движение, нека даваме пример на подрастващите и да бъдем отговорни към свободата, която ни дава придвижването с автомобил. Съобразената скорост и толерантността към другите участници в движението ще помогнат на нашите семейства да преживеят още много щастливи мигове с най-близките си хора.
Вземайки повод от предстоящото възпоменание, нека изградим традиция в своите семейства за постоянен дебат на тема „Пътна безопасност“, който да пренасяме в обществото чрез своите приятели и съмишленици.
 
От учителската колегия при I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище