Модерно е да четем!

Модерно е да четем!

21
Ноември
2022

         Във високотехнологичния 21. век четенето на книги при младите хора е своеобразно изпитание - както за самите тях, така и за техните учители и родители.

         Затова учениците от VI клас в нашето училище решиха да бъдат добър пример, като покажат, че въпреки властващите информационни технологии, четенето може да предизвиква удоволствие и да е модерно.

         Ентусиазирани от г-жа В. Жекова, кл. ръководител на VI г клас, ст. учител по БЕЛ, шестокласниците подготвиха свои читателски дневници, в които отразиха впечатленията си от любими книги, прочетени през лятната ваканция и свободното време. Художествените творби обхващат произведения от българската класика, включени в учебната програма, както и съвременни произведения на чуждестранни автори, привлекли вниманието на младите хора.

        Учениците представиха импровизирана изложба от читателски дневници и любими книги - цветна, смислена и завладяваща! Тя може да бъде видяна на втория етаж, пред учителската стая в учебното заведение.

        Литературната експозиция има специален надслов: "Модерно е да четем!". За красивия и интригуващ дизайн на мотото се погрижиха учениците от кръжока по Изобразително изкуство, чийто ръководител е г-жа С. Иванова, учител по ИИ.

        Така ботевци поставиха началото на дейностите, свързани с предстоящото отбелязване на Националната седмица на четенето.

         Четете, защото е модерно!