Литературни отличия за ботевци

Литературни отличия за ботевци

22
Ноември
2022

         Поредни добри новини за чудесно представяне на ботевски възпитаници в творческа изява пристигнаха от гр. Севлиево.

         Община Севлиево и ЦПЛР - Детски комплекс "Й. Йовков" гр. Севлиево са традиционни организатори на националния конкурс ”Златна есен – плодовете на есента”.

         В неговото деветнадесето издание с желание се включиха ученици от нашето училище и за пореден път бяха отличени от компетентното жури.

         В раздел "Стихотворение, есе, съчинение", II възрастова група, на първо място е класирано стихотворението на Фатме Мусова от V а клас. В творбата "Есенен парад" трудолюбивото и лъчезарно момиче претвори богатството от багри и плодове на есента, извоювайки адмирациите на оценяващите специалисти.

         В същата възрастова група съученикът на Фатме - Виктор Атанасов - получи поощрителна награда за своето авторско стихотворение "Дар за децата".

         Още една поощрителна награда отиде при ботевци в тази творческа изява. Тя стана притежание на Ивана Димитрова от VII в клас, която написа вълнуващо есе за най-пъстроцветния, но и малко тъжен сезон от годината.

         При подготовката за участие в националния конкурс отличените ученици работиха в екип с г-жа Г. Станчева, техен учител по БЕЛ.

         Пожелаваме на ботевските първенци да покоряват чрез слово нови литературни инициативи и да съхранят вдъхновението в душите си. Защото то ги прави различни и вълнуващи млади хора!

Галина Станчева, главен учител