Коледни вълнения с II в клас

Коледни вълнения с II в клас

21
Декември
2022

             С вълнуващи преживявания за всички присъстващи бе наситена празничната изява на учениците от II в клас с кл. ръководител г-жа Стела Груйкина, ст. учител в начален етап. При подготовката и реализацията на събитието активно съдействие оказа г-жа Мехрибан Алиосманова, ст. учител ЦОУД.

            В навечерието на светлите рождественски празници, на 21. декември 2022 г., в Актовата зала на I ОУ „Христо Ботев“ малките талантливи ботевчета представиха своя коледен концерт под надслов: „Вяра, надежда, любов и добро“.

          Скъпи гости на изявата бяха родителите на второкласниците. Концертът бе наблюдаван от г-жа Люба Колева, ст. експерт за ОНЕ в РУО – Търговище, ръководството на учебното заведение и учители.

          Въздействащото послание за силата на християнските ценности вяра, надежда, любов и добро, за обичта и сплотеността на семейството, за следването на древните традиции беше основен мотив в сценария на концертната изява.

         Литературно-музикалната програма, посветена на Рождество Христово, докосна душите и сърцата на зрителите в залата. Талантливите творци от Детска вокална група „Балони“, сформирана по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“, представиха завладяващи песни, въплътили духа на Бъдни вечер и Коледа.

        Красивите и грациозни балерини от II в клас изпълниха с нежност своите танци, рисувайки по сцената като снежинки по зимната земя.

       Празничната програма продължи с викторина. В творческата коледна работилница се включиха три отбора, съставени от ученици и родители.

       Специално жури оцени впечатляващата и „вкусна“ кулинарна изложба, като открои естетическия вид на приготвените ястия, както и техните вкусови качества. Ястията бяха девет на брой според традициите за трапезата на Бъдни вечер.

       Публиката в залата даде своето мнение за рисунките на децата и изработените сурвакници. Най-бурните аплодисменти определиха победителите.

       По стародавна традиция вълнуващият коледен концерт приключи с раздаване на късмети и с обичая „Сурва“.

       Коледа е това, да направиш нещо специално за някого.

       Коледната изненада на „слънчевия“ II в клас беше неповторима и специална!

 

Галина Станчева, главен учител