Важните житейски уроци

Важните житейски уроци

22
Декември
2022

         На 13. декември 2022 г. учениците от VI б клас с кл. ръководител г-жа Ваня Кънчева, ст. учител по Английски език, посетиха Дома за медико-социални грижи за деца в град Търговище.

         Преди светлото Рождество Христово ботевските възпитаници зарадваха децата и служителите в обществената институция със сладки изкушения и специално подготвени коледни картички с вълнуващи послания. В своята инициатива шестокласниците бяха подкрепени от родителската общност.

         Учениците поздравиха децата със стихове и благопожелания, посветени на приближаващите празнични дни.

         Посещение в Дома за медико-социални грижи за деца осъществи и г-жа Царина Куюмджиева, ст. учител по География и икономика, чиито ученици дариха лакомства на своите домакини и ги поздравиха със специална празнична програма.

         Благородната ботевска инициатива е най-важният житейски урок за младите хора, защото срещата със страданието поражда състрадание, съпричастност и милосърдие - ценности с несъизмерима стойност в човешкия живот!

        Да дариш частичка радост на деца, които нямат щастлив и безгрижен живот, да видиш в очите им усмивка и надежда, може да изпълни сърцето ти с усещане, че имаш принос светът около теб да стане малко по-добър и слънчев! Дори навън да е люта зима!

 

Галина Станчева, главен учител