Warning: getimagesize(w/s09911023.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Ученици от I ОУ „Христо Ботев“ на „зелено“ училище „Приключение в Троянски балкан“

Ученици от I ОУ „Христо Ботев“ на „зелено“ училище „Приключение в Троянски балкан“

Ученици от I ОУ „Христо Ботев“ на „зелено“ училище „Приключение в Троянски балкан“

19
Май
2017

        От 13 до 16 май 2017 г. учениците от II а /кл. ръководител Л. Иванова – главен учител в начален етап/ и II в клас /кл. ръководител П. Иванова – ст. учител в начален етап/ имаха незабравими емоции и преживявания. Програмата на второкласниците беше насочена към получаване на знания за природни забележителности, както и за поведение на туристи в планината и тяхната безопасност.

        Децата натрупаха впечатления от посещенията си в Природонаучния музей в Черни Осъм и от Музея на занаятите в Орешака, откъдето си купиха сувенири, изработени от тревненски майстори. Запознаха се с историята на Троянския манастир от филм, прожектиран в новата зала на светата обител, докоснаха се до личността на Левски и неговата връзка с манастира. Посетиха Покрития мост в Ловеч на майстор Кольо Фичето и научиха за Деветашката пещера.

        Най-приятни и полезни бяха заниманията с аниматорите на Беклемето: в атракционен парк „Катеричка“ учениците преодоляха страха и смело преминаваха по въжени мостове на голяма височина; обучаваха се как безопасно да палят огън и как да оцеляват в планината; стреляха с лък; опъваха палатки; оказваха първа помощ.

        Чрез интернет техните родители получаваха информация всеки ден и бяха спокойни за своите деца, а и тайничко им завиждаха за преживяванията, които превърнаха „зеленото“ училище в едно незабравимо приключение!

        Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия