ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БОТЕВЦИ В ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БДП

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БОТЕВЦИ В ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БДП

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БОТЕВЦИ В ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БДП

07
Март
2023

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БОТЕВЦИ

В ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БДП

           В края на февруари се проведе общинският кръг на националното състезание по БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА. Домакин на събитието бе Трето основно училище „П. Р. Славейков“. Участници от четири училища показаха своите знания и умения, свързани със Закона за движение по пътищата и майсторското управление на велосипед.

             Ден преди надпреварата отборът на IОУ „Христо Ботев“ се изправи пред предизвикателство. Здравословни проблеми възпрепятстваха представителя от 7. клас да вземе участие в състезанието. Това наложи привличането на нов член в отбора. Честта на училището защитаваха Александър И. Иванов и Елица Ал. Александрова от 5в клас, Мартин П. Ангелов от 6а и Айлин И. Ахмедова от 6г. 

Отличните условия, предоставени от домакините, дадоха възможност на учениците да покажат възможностите си в пълна степен. Писмен тест, включващ 25 затворени въпроса, целеше да провери най-важното за всеки участник в движението – познава ли пътните знаци, правилата за преминаване през кръстовище и основните задължения на велосипедиста.

Уменията за управление на велосипеда в екстремни условия бяха проверени по трасе, включващо седем елемента с висока степен на трудност.

Нашите представители се класираха на второ място в първа възрастова група (5–7 клас) въпреки трудностите. Победата спечелиха представителите на домакините.

Във втора възрастова група (8–10 клас) първи се класираха участниците на Професионална гимназия по земеделие, а след тях се наредиха съперниците им от Професионална гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“. В редиците и на двата отбора се открояваха бивши възпитаници на IОУ „Христо Ботев".                                                                           

 

 

Стилиян Тенчев