Национален кръг на Олимпиадата по география и икономика

Национален кръг на Олимпиадата по география и икономика

22
Март
2023

         Традиционно силна област за ботевските възпитаници е географията. През годините не стихват познавателният интерес и постиженията на нашите ученици, свързани с тази интригуваща наука. Защото "географията е предметът, който държи ключа за нашето бъдеще!" (Майкъл Палин).

         И през учебната 2022/2023 година ученик от I ОУ "Христо Ботев" се нареди сред най-добрите 32-ма седмокласници в страната, достигнали до националния кръг на Олимпиадата по география и икономика.

         Успехът е постижение на Борис Ганчевски от VII а клас, който в трета състезателна група има втори резултат в България - 196 точки при максимални 200.

         За чудесното представяне, свързано с целенасочена и задълбочена подготовка по учебния предмет, Борис се готви в група, сформирана по НП "Ученически олимпиади и състезания", модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“.

         Ръководител на проектната дейност е г-жа Ц. Куюмджиева, ст. учител по география и икономика. С нейна помощ любознателният седмокласник успява да вникне във великите тайни на заобикалящия свят, в привлекателните пространства и загадъчната им история.

        В периода 31.03. - 01.04. Борис Ганчевски ще представи област Търговище и I ОУ "Христо Ботев" на националния кръг от Олимпиадата, който ще се проведе в гр. Русе. Желаем му силно участие, каквото вече показа на общинския и областния кръг!

 

Галина Станчева, главен учител