"Най-красивите за мен места", описани от талантливи ботевци

"Най-красивите за мен места", описани от талантливи ботевци

"Най-красивите за мен места", описани от талантливи ботевци

22
Март
2023

          Възпитаници на I ОУ "Христо Ботев" за пореден път се включиха в творческа изява на Младежки дом - Търговище. Те създадоха литературни творби за участие в XXIV-ти общински конкурс за творчество „Слово и багра”.

          Темата бе интригуваща за младите хора, обичащи изразните възможности на словото: „Най-красивите за мен места”.

           В настоящото издание на конкурса взеха участие близо 50 младежи, които имаха желание да разкрият творческо мислене и стил на писане. Сред тях се откроиха и двамата ботевски възпитаници, създали свои есета.

          В първа възрастова група компетентното жури отличи с втора награда Радослав Димитров от VII г клас, а трета награда бе присъдена на Мариана Попова от VII в клас.

          Творбите на двамата ученици разкриват както пространствените, така и метафоричните измерения на проблема за местата, където душата на младия човек от 21. век "обича да живее". Особено вълнуващи са метафоричните смисли на това, което човешкото съзнание мечтае и което остава невидимо за очите, но "видимо за душата".

        Ръководител на Радослав и Мариана е г-жа Г. Станчева, преподавател по БЕЛ. В екип със своя учител ботевските възпитаници се стремят да открият тайните кътчета на мисълта и душата, които им показват, че богатото въображение, владеенето на изразните средства и уменията за критично мислене са сила, така необходима на съвременния млад човек!

        Поздравяваме наградените ученици и им желаем бъдещи творчески търсения и успехи!

 

Галина Станчева, главен учител