Национален кръг на Олимпиадата по БЕЛ - първо и пето място за ботевци

Национален кръг на Олимпиадата по БЕЛ - първо и пето място за ботевци

Национален кръг на Олимпиадата по БЕЛ - първо и пето място за ботевци

23
Март
2023

         С настъпването на пролетта дойде и вълнуваща "пролетна" новина за I ОУ "Христо Ботев" - Търговище.

         В традиционно любима и силна за възпитаниците на учебното заведение дисциплина - Български език и литература - двама ученици от 7. клас влязоха в националната класация на Олимпиадата по БЕЛ, класирайки се за националния кръг.

         След като през миналата учебна година класацията бе оглавена пак от ботевска възпитаничка, сега едно смело, трудолюбиво и знаещо момче от 7. в клас повтори високото постижение и зае първо място сред своите връстници от цяла България. С изключителен резултат - 98 точки от максимални 100 - Богомил Панайотов застана начело на класацията, доказвайки, че силната мотивация, обичта към родния език и литературата, отговорността и дисциплината са верният ключ към сбъднатата мечта.

        Освен Богомил, още една ботевска възпитаничка се нареди сред най-заслужилите 27 седмокласници в България. Успехът на Поли Георгиева от 7. г клас е знаменателен, защото тя зае пето място в националната класация с резултат 94 точки при максимални 100. Ученичката е пример за езиков усет, трудолюбие, старание и отговорност.

        Така двамата ботевски ученици се класираха в челната петица за цялата страна. От самото начало на учебната година те се подготвят за участието в Олимпиадата. Включени са в проектна дейност по НП "Ученически олимпиади и състезания", модул "Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади".

        Ръководител на успешните ученици е г-жа Г. Станчева, гл. учител в прогимназиален етап. Тя създава екип със своите възпитаници, като в основата му поставя силната мотивация, отговорността към заложената цел, постоянното трудолюбие и развиването на езиковите компетентности. Непрестанната подкрепа на младите хора и взаимното доверие са неизменна част от високите постижения.

       За да се справят с изключително сложния формат за състезателна група 7. клас и да преодолеят високата граница за класиране на следващ етап - минимум 91 точки от максимални 100, Богомил и Поли прекарват безброй часове в решаване на тестове и писане на отговор на литературен и нравствен въпрос.

       Националният кръг на най-старата Олимпиада ще се проведе в периода 08. - 09.04.2023 г. във Велинград, където Боги и Поли с гордост ще представят област Търговище и родното училище.

       Големият успех изисква пълна всеотдайност, желание и обич към това, което правиш. Богомил и Поли отдавна знаят тази истина.

      Пожелаваме им с устрем да следват очертания път!

      Знаем, че можете, БОТЕВЦИ!

 

Галина Станчева, главен учител