Отлично представяне на олимпиада по ИТ

Отлично представяне на олимпиада по ИТ

26
Април
2023

             На 22 април 2023 г. гр. Шумен беше домакин на най-високия етап от XX-та национална олимпиада по информационни технологии. I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище за пореден път имаше участници в престижната инициатива.

            В направление „Мултимедийни проекти“ един от петнадесетте проекта, достигнали до  национален кръг, беше този на Кирил Киров /VI г клас/ и Никита Кирилов /VI г клас/. Той е озаглавен „БЕЗопасно на две колела“ и е разработен с цел  практическа приложимост – да бъде използван като помощно средство в учебните занятия по БДП. При силна конкуренция на техни връстници учениците представиха достойно учебното заведение и заеха престижното пето място.

            В рамките на теоретичната част от състезателната програма на олимпиадата ботевските възпитаници отново показаха високо ниво на подготовка, като Никита има пълна отлична оценка, а Кирил е с оценка Отличен 5.50 в крайното класиране.

            Поздравяваме учениците и техния преподавател К. Милева – старши учител по инф. технологии в I ОУ, като им желаем нови успехи!