Шампиони в пролетен крос

Шампиони в пролетен крос

02
Май
2023

         На 28.04.23 г. се проведе традиционният пролетен крос за ученици от училищата в нашия град. Събитието се организира от ЦПЛР - ОДК гр. Търговище и е включено в Спортния календар на общината.

         I ОУ "Христо Ботев" участва в инициативата с 32-ма състезатели в три възрастови групи. Класиралите се от първо до трето място получиха медали, а от четвърто до шесто място - грамоти.

        В групата на ученици, родени през периода 2012 - 2014 г., Дея Генчева от V в клас зае трето място, а Елвин Хасанова и Деница Христова от IV в клас се класираха съответно на пето и шесто място.

       Във възрастова група V - VI клас (момичета) Пламена Попова от V в клас се поздрави с първо място, Мария Желева от VI б клас - с четвърто място, а Мейра Мехмедова от V в клас зае почетното шесто място.

      Участието на момчетата в тази възрастова група също беше много успешно. Ивайло Станчев от VI а клас стана победител, Гюрай Хасан от VI г клас е втори, а Димитър Лалов от VI г клас - шести.

      Отличното представяне на нашите ученици завърши Гюнай Ахмедов от VII б клас, който е шампион във възрастова група VII - VIII клас.

      Благодарим на всички участници и техните учители - г-н Живко Жечев, г-н Иван Иванов и г-жа Йорданка Жечева, ст. учители по ФВС - за достойното представяне! Пожелаваме на ботевските възпитаници успешно завършване на учебната година и спортът да стане неразделна част от живота им!

 

Галина Станчева, главен учител