Денят на 1. д клас

Денят на 1. д клас

02
Декември
2023

         На 2. декември 2023 г. се осъществи съвместна инициатива с родители за учениците от 1. д клас под надслов: “Ден на нашия клас”. Класен ръководител на паралелката е г-жа Г. Недева, ст. учител в НЕ.

         В празничния месец на мечтите и желанията деца и родители посетиха филма “Желание”. Те изгледаха 70-минутната лента, изпълнена с много емоции, размисли и желания, които завладяха всички зрители.

        Децата наблюдаваха филма с интерес, а пакетите с пуканки допълваха типичната за кинопрожекцията атмосфера. Сюжетът провокира възрастните да се замислят за желанията на децата си, както и за собствените желания, защото те живеят вътре в нас и от нас зависи да ги сбъднем!

        След края на филма първокласниците изпълниха предварително поставената задача да си намислят едно желание, свързано с училище, с отношенията в класа, с поведението им към учители, родители и съученици.

        Всеки ученик, с помощта на родител, записа своето желание върху едно малко “вълшебно цветно листче”. Прибраха чудните послания във “вълшебно чувалче” и го завързаха в очакване написаното да се сбъдне!

        След една година ученици и родители ще се съберат отново в специалния "Ден на нашия клас" и всяко дете ще извади своето листче. Ще прочете желанието си пред всички и ще сподели дали то се е сбъднало, дали е успяло да го постигне, или не.

        След изпълнението на задачата първокласниците се позабавляваха, похапвайки вкусна торта. Родителите имаха време и възможност да се опознаят в непринуден разговор на чаша чай.

        Г-жа Г. Недева и г-жа Х. Мустафова, учител ЦОУД в НЕ, се заредиха емоционално чрез диалога с деца и родители. Класният ръководител изказва благодарност към екипа на кино Cineland - Търговище за доброто отношение и съдействие, свързано с организацията на инициативата (по-специално - на Симона)!

       Сърдечна благодарност и към родителската общност за споделената изява с първокласниците!

 

Галина Станчева, главен учител