Шампиони с ботевски дух

Шампиони с ботевски дух

31
Януари
2024

          Завърши Общинското първенство по волейбол за момичета и момчета - етап от Ученическите игри през учебната 2023/2024 година.

          Нашите момичета бяха в група с отборите на ОУ "Христо Ботев" с. Вардун и IV ОУ "Иван Вазов". След победи с 2:0 гейма, те заеха първо място и очакваха на финала победителите от срещата между отборите на I СУ "Св. Седмочисленици" и ОУ "Христо Ботев" с. Макариополско.

         Във финала ботевските възпитанички бяха безапелационни и след победа с 2:0 срещу отбора на I СУ, станаха шампионки.

          Момчетата продължиха успешния път на момичетата, извоювайки победа срещу отбора на ОУ "Г. С. Раковски" с. Голямо Ново. На финала се изправиха срещу отбора на IV ОУ. Тази среща бе по-оспорвана, но с резултат 2:1 ботевци грабнаха шампионската титла.

         Така нашите отбори ще продължат в следващия етап на Ученическите игри и ще представят община Търговище на областното първенство.

         Поздравяваме за отличното представяне момчетата и момичетата, които се подготвят в секцията по волейбол, сформирана по НП "Заедно в изкуствата и спорта". Ръководител на учениците е г-жа Адриана Кирилова, ст. учител ЦОУД в ПЕ и ст. учител по ФВС. Пожелаваме успех в предстоящите срещи!

        Освен купите на победителите, Стефи Красимирова от 7. г клас и Берт Бутрев от 7. а клас спечелиха и индивидуални награди. Те бяха определени за най-полезни състезатели в отборите си по време на турнира, за което получиха грамоти.

 

Галина Станчева, главен учител