С две награди от национален конкурс

С две награди от национален конкурс

С две награди от национален конкурс

08
Юли
2024

         С пореден успех в областта на творческото писане се поздрави ботевската възпитаничка Мирела Костова от 5. д клас.

         След като през изтеклата учебна година нейни текстове бяха отличени в Международния конкурс "Аз обичам Черно море" и Националния конкурс "България и Китай - древни и уникални цивилизации", в началото на лятната ваканция Мирела спечели нови награди.

         Националният конкурс „Аз и моите приятели - животните“, организиран от НДД и МОН, има за цел възпитаването на отговорност и хуманност у младите хора към представителите на животинския свят. Творческата инициатива е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците.

         В раздел "Литературно творчество" - поезия, втора възрастова група (V - VII клас), компетентното жури класира стихотворението на Мирела на първо място. Творбата носи заглавието "Макс" и е посветена на любимото куче.

        В направлението за проза талантливата петокласничка получи още една награда. Разказът "Най-верният приятел" е отличен с втора награда.

        Г-н Димитър Алексиев, директор на I ОУ "Христо Ботев", връчи грамотите и медалите на бъдещата шестокласничка.

        Мирела Костова е единствената участничка в конкурса, на която журито присъди две отличия за литературно творчество - признание за стил на писане и превъплътена емоция.

        През учебната година момичето, обичащо да създава лично творчество, разчиташе на силната подкрепа на своя ръководител в литературните изяви - г-жа Галина Станчева, гл. учител в ПЕ.

        Пожелаваме на Мирела да не спира да се вдъхновява от красотата на изкуството и да развива обичта си към художественото слово!

 

Галина Станчева, главен учител