Warning: getimagesize(w/s01084033.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Убедителна защита на ботевски проект на национално ниво

Убедителна защита на ботевски проект на национално ниво

Убедителна защита на ботевски проект на национално ниво

02
Май
2017

       От 28 до 30 април 2017 г. град Сандански беше домакин на национален кръг от X Национална олимпиада по гражданско образование, която е юбилейна и събра 87 участници от цяла България в трите възрастови групи. I ОУ „Христо Ботев“ представи област Търговище на престижната образователна инициатива. Ученичките от VII клас Християна Калбурджиева и Радостина Богословова са авторският екип, създал проекта „В кошера“, достигнал до националния кръг.

       Целите на разработката са свързани с идеята да се представят полезните за здравето на човека пчелни продукти и да се предизвика интерес към по-честата им употреба; да се привлече вниманието на повече хора към здравословното хранене с пчелни продукти; да се предизвика любопитството на децата към света на пчелите.

       Пред националната комисия Християна Калбурджиева представя изключително убедително целите и същността на проекта, предизвиквайки възхищението и адмирациите на специалистите. Интересът към представянето и презентацията на ботевския проект е голям и той напълно заслужено е поставен на четвърто място в крайното класиране в конкуренция с 20 проекта от цялата страна, като само 0.5 точки не достигат за третата позиция във втора възрастова група /V - VIII клас/. Националната комисия присъжда 93 точки на проекта и второ място в междинното класиране, докато на областен кръг той е бил оценен едва с 80 точки /петнадесето място в първото междинно класиране/. Така силният ботевски проект успява да преобърне окончателните резултати, което е сериозен аргумент за стойността му.

       При интерпретирането на интересната идея ботевските възпитанички са разчитали на доказания професионализъм на г-жа Катерина Милева – преподавател по информационни технологии. Съвместната дейност на учител и ученици отново дава прекрасни резултати. Поздравления за целия екип!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ