Warning: getimagesize(w/s96110178.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Състезание по предприемачество

Състезание по предприемачество

27
Март
2014

     Със състезание по предприемачество, което се проведе на 21.03.2014г., ученици от две училища от област Търговище стартираха своите дейности по проект „Социално сближаване чрез обучение по предприемачество и умения за работа за млади хора в риск” на Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ). Участници в състезанието са ученици от 6В клас от Първо ОУ „Хр. Ботев” гр. Търговище с ръководител Н. Божилова и ученици от ОУ „Л. Каравелов” гр. Попово с ръководител Б. Неделчева. Състезанието премина под формата на занимателни игри, в които учениците демонстрираха не само знания, но и инициативност и оригинални идеи.

     Проектът „Социално сближаване чрез обучение по предприемачество и умения за работа за млади хора в риск” на ДАБ е с продължителност 10 месеца и обхваща начални и прогимназиални учители и ученици от 8 училища на областите Търговище и Шумен. Чрез този проект ще се популяризира модел на сътрудничество, в който училища с по-голям опит в прилагане на предприемаческите програми влизат в ролята на ментори, които ще работят съвместно, по двойки. Такива са и нашите две училища.