Warning: getimagesize(w/s17020043.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Състезание по правопис в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

Състезание по правопис в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

14
Декември
2015

            На 09.12.2015 г. в I ОУ се проведе състезание по български правопис. То беше част от програмата за Националната седмица на четенето – инициатива на МОН.

            В изявата се включиха 17 ученици от III клас, които трябваше да се справят с две задачи – диктовка и задача за редактиране на правописни грешки в кратък текст. Похвално е, че ботевските възпитаници показаха завидни умения, свързани с прилагане на важни правописни правила.

            За доброто си представяне участниците в състезанието бяха наградени с грамоти и предметни награди, които получиха от г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ, и г-н Р. Куюмджиев – помощник-директор УД. Специално бяха отличени ученици от III в клас, които под ръководството на г-жа Ст. Груйкина – ст. учител в начален етап, подготвиха и представиха драматизацията „Трите пеперудки“ пред деца от ЦДГ №2 „Осми март“ и ЦДГ №8 „Слънце“. Изявата им бе част от инициативите в Националната седмица на четенето. Артистичният талант на третокласниците е завладяващ!

            Гордеем се с всички вас, малки ботевчета!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ