Първо ботевско радиопредаване

Първо ботевско радиопредаване

11
Януари
2019

След основния ремонт, осъществен в I ОУ „Христо Ботев“, интерактивната среда предоставя възможност за нови инициативи, които имаме намерение да превърнем в значими традиции от съвременната училищна история.

Една от идеите, които вече стартират като реализация, е училищно радиопредаване. Неслучайно избраната дата за начало на интригуващото начинание е 11 януари 2019 г. – Световен ден на думата „Благодаря!“.

Много страни по света отбелязват Деня на най-прекрасната дума в различните езици, защото той е чудесен повод да изразим благодарност към всеки, направил деня ни по-добър и усмихнат. Психолозите твърдят, че думите на благодарност са „словесни ласки“, които притежават силата да стоплят и успокоят хората душевно, ако са изречени от сърце.

Вълнуващо послание за благодарността отправиха към своите връстници водещите на първото ботевско радиопредаване – Ивон-Мари Господинова и Симеон Александров от V в клас. От ефира те призоваха: „Ако сте пропуснали да изкажете вашата благодарност към някого, днес е подходящ момент да направите това. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка, но не само на днешния ден, а постоянно!“.