Warning: getimagesize(w/s78884438.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Петокласници от I ОУ „Христо Ботев“ гостуват в Община Търговище

Петокласници от I ОУ „Христо Ботев“ гостуват в Община Търговище

Петокласници от I ОУ „Христо Ботев“ гостуват в Община Търговище

13
Октомври
2016

          На 12 октомври 2016 г., по повод Деня на българската община, учениците от V б клас /кл. ръководител Ц. Куюмджиева/ посетиха Община Търговище. Децата бяха поканени в кабинета на кмета д-р Дарин Димитров. Дискусията, която се състоя, бе част от инициативите, организирани от общинската администрация във връзка с празника на българската община.

            На кметския стол пожелаха да седнат Тихомир, Денис и Ясмин, които успяха да отговорят на интересни и важни въпроси, зададени от съучениците им. Децата се интересуваха как може да се подобри градската среда и да се създадат нови възможности за спорт. Кметът Тихомир забрани отварянето на нов ресторант в близост до училище. На въпрос за естетизиране на Градски парк „Борово око” Денис отговори, че той е достатъчно приветлив и сега, за да се променя. Единственото момиче, което изрази желание да влезе в ролята на градоначалник, бе Ясмин Кърджалиева. Младата дама призова местните граждани да бъдат по-грижовни към кучетата и да не ги изхвърлят на улицата. Сподели, че иска да има повече зелени площи и места за детски отдих, както и възможности за спорт на открито в пределите на градската територия.

            Петокласниците показаха интерес към темата за разкопките на древната крепост „Мисионис“. Предложиха на кмета и своя идея – за изграждане на детски фитнес и басейн. Д-р Димитров подробно ги запозна с актуалните проекти, по които работи Община Търговище.

            Срещата бе много интригуваща и показа сериозни познания на малките жители на град Търговище по въпроси, свързани с дейността на местната власт.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ