Warning: getimagesize(w/s54935371.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Курс по плуване в I ОУ „Христо Ботев“

Курс по плуване в I ОУ „Христо Ботев“

Курс по плуване в I ОУ „Христо Ботев“

29
Юни
2017

        Интересно начинание в рамките на проект „Твоят час“ се реализира в края на месец юни в I ОУ „Христо Ботев“ – обучение по плуване. Инициативата, която е единствена по рода си в сферата на училищните извънкласни дейности, е част от заниманията на клуб „Спортно-развлекателни игри“ с ръководител ЦДО в III клас г-жа Петя Николова.

        Под зоркия й поглед и професионални напътствия ученици от випуска формират начални умения по плуване в басейна на аквапарк „Blue Magic“. Децата правят първи опити в атрактивния спорт чрез прилагане на игрови метод.

        Климатичните условия – висока температура на въздуха и безоблачно време, в унисон с приятната вода, създават изключително подходяща атмосфера за провеждане на детския курс по плуване. Третокласниците се забавляват, усвоявайки основни похвати от полезния спорт, който укрепва мускулатурата и изгражда ценни качества у малките плувци.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ