Warning: getimagesize(w/s48384737.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/l1outgco/public_html/n.php on line 12
Коледни концерти на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

Коледни концерти на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

23
Декември
2015

            На 21 и 22.12.2015 г., в Концертна зала на ЦМДИ – Търговище, се проведоха традиционните коледни концерти на I ОУ. Те са насочени специално към бъдещите първокласници, които с удоволствие се насладиха на спектаклите, подготвени за тях. I ОУ „Христо Ботев“ е единственото училище в града, което включва в Годишния план за дейността си подобна инициатива.

            Водеща на изявите бе Карина Димова от V а клас. Тя поздрави всички в залата с вълнуващата и нежна песен „Коледа“. В рамките на двата спектакъла малчуганите от детските градини чуха коледни народни и авторски песни, представени от ученички от VII б клас с ръководител Ив. Захариева – ст. учител по музика, и от ВГ „Балони“ с ръководител Ст. Груйкина – ст. учител в начален етап. Ученици от III в клас /кл. ръководител Ст. Груйкина/ изпълниха драматизацията „Пеперуди“ по приказка, включена в буквара за I клас. Те бяха бурно аплодирани от публиката. С много овации бе посрещната и драматизацията „Чудните камбани“, представена от ученици от VI и VII клас /ръководител П. Асенов – ст. учител по БЕЛ/. Празничната атмосфера бе обогатена и с танците на Балетна формация „Търговище“ и Балетна формация „Вега“, както и с изпълнения на китайски песни и китайски танц.

            Финалът бе белязан с коледарските благословии на коледарска дружина от IV д клас /ръководител В. Петрова – ст. учител в начален етап/ и кръшна ръченица в изпълнение на ученици от VII клас.

            Поздрав към малчуганите, техните учители и родители поднесе г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ. Той им пожела здраве и сбъднати желания през 2016 г., когато тези деца – вече първокласници, ще станат част от голямата ботевска общност!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ